Home / Over EFI

Over All the way EFI

Een bijdrage leveren?

Wil je wel een steentje bijdragen aan onderzoek ten bate van kanker? Je kunt ten alle tijden doneren! klik hier

Hoe het allemaal begon;

Op een feestavond onder het genot van een biertje (of twee) ontstaan de beste plannen!

Zo verging het ook Pieter Heemskerk en Roel Hoogenboom. In 2013 werd het idee geboren om in september 2014 naar Parijs te fietsen.
Tja, je bedenkt wel eens wat en voor dat je het weet wordt het groter en groter. Zo is het ook gegaan bij het ontstaan van de stichting ‘All the way EFI’.

Oprichting van een stichting;

Wat in 2014 begon als een gezellige fietstocht, is inmiddels een jaarlijks evenement geworden. Met het oprichten van een stichting heeft het bestuur het organiseren van meerdaagse tochten voor een goed doel een officieel tintje gegeven. Niet alleen omdat er bedragen worden opgehaald voor een goed doel, maar ook omdat het een paar hele mooie dagen zijn waarop afzien op de fiets wordt afgewisseld met kameraadschap en voor elkaar klaar staan. Het feit dat er een begeleidingsploeg meegaat die de rijders onderweg verwent met broodjes en koffie, die een lekke band verwisselt of het verkeer tegenhoudt op gevaarlijke kruispunten, maakt het geheel natuurlijk af.

En hoe zit dat nu;

De vele jaren organisatie heeft ons veel geleerd en heeft geresulteerd in een gestroomlijnde organisatie. In 2022 proberen we het nog beter te laten verlopen met behulp van een nieuwe website. De deelnemers kunnen zich via de website inschrijven. De fietsers financieren zelf hun tocht. Daarnaast wordt met sponsoring geprobeerd een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen dat 100% ten goede komt aan een goed doel. Dit is extra interessant omdat de stichting in het bezit is van een ANBI status.

Sinds 2016 is het goede doel de Antoni van Leeuwenhoek stichting en in de afgelopen jaar is er al € 243.500,- opgehaald ten bate van kanker onderzoek.

Wij hopen nog vele jaren mooie, memorabele tochten te kunnen organiseren en daarmee ook de Antoni van Leeuwenhoek te steunen op weg naar een wereld zonder kanker.

Het Bestuur

Pieter Heemskerk
Roel Hoogenboom
Loek Verkleij
Hans van Schendel-Eindhoven