Reis details

Woensdag 25 september

Amsterdam – Barcelona
HV 5135
Vertrek 12:25
Aankomst 14:35

Bus Barcelona – Salou

Hotel Dorada Palace, Salou (ESP)
Diner
Ontbijt in het hotel

Donderdag 26 september

Abba Hotel, Huesca (ESP)
Ontbijt zijn in het hotel

Dag 2 vrijdag 27 september

Hotel Alba, Lourdes (F)
Ontbijt is in het hotel

Dag 3 zaterdag 28 september

Hotel, San Sebastian (ESP)
Diner

Dag 4 zondag 29 september

Bus San Sebastian – Bordeaux

Bordeaux – Amsterdam
KL 1442
Vertrek 11:50
Aankomst 13:40

Home / Evenementen / Inschrijven / Spanje What to Expect

San Sebastian 2024

Dit is wat we dit jaar gaan beleven

Dit jaar vertrekken we naar naar het zuidwesten van Europa. Drie dagen fietsen door Spanje en Frankrijk.
Hier onder is een beknopte beschrijving wat jullie in september kunnen verwachten. Wij hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij dat hebben.
Nog niet alle informatie is beschikbaar en definitief.
Zodra er updates zijn zullen we deze bekend maken.

Het bestuur 

Dag 1, donderdag 26 september

Reus – Huesca (218 km)

We beginnen in Reus vlak bij Tarragona en rijden naar het noorden om de uitlopers van ‘Muntanyes de Prades’ te bedwingen. De eerst volgende grote plaats is Lleida. Als we de Rio Segre kruisen kunnen we een blik werpen op Castell de la Suda. We verlaten de stad en rijden rustig klimmend verder naar het noorden. Hier en daar passeren we een vesting stadje en kruisen we een rivier. Uiteindelijk de laatste 6 kilometer naar Huesca rijden we wat meer in het groen..

Dag 2, vrijdag 27 september

Huesca – Lourdes (193 km)

De volgende dag rijden we in een rechte lijn naar het noorden  rechtstreeks naar de Pyreneeën. De dag zal in het teken staan van de Spaans/Franse drie gezusters.
De eerste pukkel mag volgens de boeken geen naam hebben maar we gaan toch over 25 km 700m klimmen naar 1260m hoogte. Daarna dalen we weer 720m en rijden weer rustig verder naar de Pyrenneen. Na de pauze steken we een stuwdam over en rijden naar het plaatsje Hoz de Jaca dit is een beklimming van de derde categorie. Na het stuwmeer om gefietst te zijn gaan we verder met onze Puerto del Portalet d’Aneu een beklimming van de tweede categorie. Boven op deze berg (1791m) houden we weer even een pauze.
Als iedereen uitgerust is dalen we weer af naar 540m om vervolgens net als Wim van Est (eerste Nederlandse gele trui drager in de Tour de France 1951) Col d’Aubisque vanuit Laruns een beklimming van de buitencatogorie. We hopen echter niet net als Wim op de afdaling van de Aubisque uit de bocht te vliegen. Aan het einde van de dag komen we in Lourdes aan.

Dag 3, zaterdag 28 september

Lourdes – San Sebastian (223 km)

De laatste dag vertrekken we uit Lourdes, deze dag wordt vooral genieten. Het leeuwendeel zal vlak zijn en rijden we langs de rivier Le Gave de Pau. We komen langs Pau en gaan verder westwaarts tot bij Bayonne aan komen. Hier verlaten we de rivier en rijden we naar de kust bij Biarritz. We draaien richting het zuiden en gaan dicht langs de kust weer op Spanje aan. Voordat we op de plaats van bestemming zijn gaan we nog even de Jaizkibel op, een beklimming van de tweede categorie. Dan is het enkel nog afdalen naar San Sebastian en zit het fietsen er voor 2024 weer op.