Tochtgegevens

Vertrekpunt

Zagreb (HR)

Eindbestemming

Ljubljana (SLO)

Data

14, 15 & 16 september 2023

Reisdata

13 & 17 september 2023

Stops

Zagreb (HR)
Kranj (SLO)
Trieste (I)
Ljubljana (SLO)

Totale hoeveelheid kilometers

600km

Opgehaald bedrag

€ 43.500,-

Route

 

Home / Evenementen / Verslagen / Ierland

Slovenië 2023

Deze keer wat verder van huis. Fietsen door drie landen in drie dagen, een kleine 600 km en elke dag ongeveer 2000 hoogte meters.

We vertrekken dit jaar vanuit het centrum van Zagreb en fietsen de eerste 30 km naar de grens met Slovenië. Wat direct opvalt in Slovenië is de vriendelijkheid van de mensen en de schoonheid van het land (zowel landschap als afwezigheid van zwerfvuil). Het weer is gevarieerd deze dag over het algemeen droog, maar toch ook flink wat regen. De tocht slingert rustig door het landschap over voornamelijk secundaire wegen. Het venijn zit hem deze dag in de staart de laatst 1,8 km is een klim van 200 m naar het hotel.

De volgend ochtend worden we begroet door een adem benemend uitzicht over de met nevelwolken bedekte omgeving. Het weer is flink opgeklaard en de zon neemt al snel het voortouw. We rijden naar Lake Vlad waar we het iconische Slovenië plaatje zien van het eilandje met het klooster en op de achtergrond de rots met Grad Vlad het kasteel. Na 60 km gaat het werk beginnen we klimmen naar een hoogte van 1270 m. Vanaf hier is het enkel afdalen tot we in Triëst zijn. Maar eerst is er nog een leuk fietspad lang een rivier waarbij de auto’s niet kunnen volgen. Het eten ‘s avonds is op een prachtige locatie in een winkel promenade.

De laatst dag is aangebroken. We volgen de kust vanuit Triest, Italië en gaan Slovenië weer in. Daarna wordt het ook deze dag weer werken. We gaan terug de binnenlanden in. Uit eindelijk komen we aan in Ljubljana en is de tocht klaar en kan het feest beginnen. Een tocht van 600 kilometer in drie dagen met een totale hoogte van 6000 meter. 

Video’s

Dag 1: Zagreb – Kranj (205 km)

Klik op bovenstaande afbeelding  voor meer foto’s

Dag 2 : Kranj – Triëste (190 km)

Klik op bovenstaande afbeelding  voor meer foto’s

Dag 3 : Triëste – Ljubljana (172 km)

Klik op bovenstaande afbeelding  voor meer foto’s