Tocht details

Woensdag 14 september

Amsterdam Cork
KL 1087
Vertrek 15:15
Aankomst 16:05

17:00 – 19:00 Murphy’s Brouwerij

Imperial Hotel Cork City
Diner Isaacs Restaurant
Ontbijt in het hotel

Donderdag 15 september

Castlerosse Park Resort (incl. zwembad)
Diner en ontbijt zijn in het hotel

Dag 2 vrijdag 16 september

Limerick Strand Hotel (incl. zwembad)
Ontbijt is in het hotel
Diner The Locke Bar (900 m, 11 min. lopen)

Dag 3 zaterdag 17 september

Skeffington Arms Hotel
Eyre Square Townhouse
Salthill Hotel
Diner Brasserie on the Corner

Dag 4 zondag 18 september

Bus Galway bus station – Dublin airport

Dublin – Amsterdam
KL 936
Vertrek 13:20
Aankomst 16:00

Home / Evenementen / Inschrijven / West Coast Ireland

West Coast Ireland 2022

Dit is wat we dit jaar gaan beleven

Hier onder is een beknopte beschrijving wat jullie in september kunnen verwachten. Wij hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij dat hebben.

Het bestuur 

Dag 1, donderdag 15 september

Cork – Killarney (205 km)

We vertrekken uit Cork en gaan strak naar het westen. We maken een kleine lus door het centrum en volgen dan 50 km lang de River Lee. We starten rustig aan en hebben in Kealkill onze eerst stop (83 km). We dalen af naar de kust en volgen deze een tijdje waarna we de binnenlanden in gaan naar Glengarriff Woods Nature Reserve. Over Caha pass begint het genieten van een prachtige afdaling tot we bij stop 2 (126 km) op de pier bij Kenmare aankomen. De volgende 30 km zijn redelijk vlak langs de kust, in voorbereiding op het slot stuk. We klimmen naar Trout Lake op 265 m hoogte en hebben stop 3 (175 km) op een steenworp afstand van het meer. We dalen af naar Black Valley en klimmen voor de laatste maal deze dag naar 240 m om te kunnen genieten van The Gap of Dunloe. Rest ons een afdaling van 15 km naar Killarney.

Dag 2, vrijdag 16 september

Killarney – Limerick (222 km)

We vertrekken uit Killarney en gaan weer naar de kust en fietsen naar Dingle. Dit stadje heeft naar eigen zeggen de hoogste pub dichtheid ten opzichte van het aantal inwoners ter wereld. Wij stoppen hier niet en gaan gelijk door naar Conor Pass waar we onze eerst stop (80 km) hebben en even van het fantastische uitzicht kunnen genieten. Na de afdaling volgen we de kust tot Tarlee en klimmen we de binnenlanden weer in. Stop 2 (140 km) is helaas niet zo spectaculair als stop 1, maar ik denk dat iedereen wel weer toe is aan een korte rust pauze. Bij Abbeyfeale verlaten we de openbare weg en de begeleidende auto’s. We draaien de Limerick Greenway op een voormalig stoom traject wat om getoverd is naar een fiets/wandel pad. Aan het einde van dit traject met nieuw asfalt is stop 3 (195 km) in Rathkeale. Rest ons nog de laatst 27 km naar Limerick.

Dag 3, zaterdag 17 september

Limerick – Galway (165 km)

De laatste dag vertrekken we uit Limerick voor het volgende avontuur. Galway ligt slechts 95 km verderop, maar wij nemen de toeristische route.  De eerste stop is er een met een view (76 km), Clahane Viewpoint. Even bij tanken aan de kust. Iedereen kan hier even bij gekomen want we moeten daarna gelijk op de pedalen gaan staan, we klimmen in 5 km naar 180 m hoogte en daar rest jullie een verrassing (hopelijk). We passeren links rechts een kasteel en krijgen een compleet ander landschap voorgeschoteld tot we in Kinvarra onze tweede stop (139 km) hebben. De laatste 26 km is een kwestie van uitrijden, we kunnen het bier al ruiken.